Kiezen voor eigenheid

De brouwer die zich weer zelf over het moutproces ontfermt, voegt echter méér aan zijn product toe dan alleen een unieke smaakcomponent. Bij zelf mouten gaat in wezen minder om de technologie van het ambacht dan om de psychologie van het ambacht. De kleine brouwer van het speciaalbier of kruidenbitter wil vooral het unieke karakter van zijn product onderstrepen. En dat zit, naast de smaak, met name in kwaliteit als 'streekgebonden', 'zelfgemaakt' en 'duurzaam geproduceerd'.

image_nlse_mouterij_005.jpgZelf mouten brengt al die kwaliteiten onder handbereik. Een bierbrouwer kan zijn gerst van boeren uit de directe omgeving betrekken. Hij kan zijn keus toespitsen op biologisch geteeld graan. Voor de warmteproductie in zijn combi-moutmachine kan hij biomassa gebruiken. Dat is milieuvriendelijk en duurzaam. Door verstandig inkopen en combineren van ingrediënten kan hij zijn product een absoluut uniek regionaal karakter meegeven.

Het Triple Moutery proces maakt het mogelijk om de volledige productie van het bier of gedestilleerd binnen de eigen regie te realiseren; boer -> brouwer -> verkooppunt. Streekeigener kan een product niet zijn.

De brouwer die kiest voor het Triple Moutery proces, doet dat niet om zijn productie simpeler en goedkoper te maken. Hij kiest bewust voor een extra stap, hoewel het feitelijk een heel innovatieve combinatie van drie stappen is. Zoals de keus voor een bijzondere flesvorm of een extra ingrediënt de productiekosten niet zal drukken, zo zal ook het zelf mouten het brouwproces niet goedkoper maken. De winst zit, als gezegd, in het extra karakter. Een goede ondernemer weet dat natuurlijk wél te vertalen naar rendement.

Verkoop

Bent u geïnteresseerd in de aankoop van de Triple Mouterij?

Neem dan contact met ons op, klik hier voor het contact formulier.